Het Coronavirus houdt ons allemaal bezig

Het RIVM schrijft maatregelen voor waar velen zich gelukkig aan houden. Het is een onzekere spannende tijd en het vraagt om creativiteit en innovatie. Ook wij als Zorggroep HD houden ons aan de maatregelen van het RIVM. Dit vraagt om anders denken en anders werken. Trots zijn we op de ondersteuning die onze medewerkers blijven bieden en de creativiteit waarmee ze dit doen. Zorggroep HD staat voor out of the box en onorthodox werken en dit komt ons in tijden als deze ten goede. De veerkracht en het vermogen om buiten de kaders te werken heeft eraan bijgedragen dat we ons zorgproces anders hebben vormgegeven.

De ondersteuning vindt hoofdzakelijk plaats van afstand, telefonisch, via beeldbellen of Whatsapp. Ook al zijn we er niet lijfelijk, we zijn er wel!

Helaas zien we dat veel gezinnen onder druk komen te staan, doordat kinderen niet naar school kunnen. Met het hele gezin in een thuissituatie verblijven en geen gezellige uitjes buiten de deur kunnen doen of gewoon even buiten spelen zorgt voor de nodige spanning. De onzekerheid en angst heeft tevens de nodige impact en zorgt soms voor onrust bij zowel ouders als kinderen. Om te voorkomen dat de spanning uitmondt in een onveilige situatie biedt Zorggroep HD indien strikt noodzakelijk groepsbegeleiding op locatie. Een begeleider gaat met maximaal 2 kinderen aan de slag met leerzame activiteiten. Uiteraard met strikte voorzorgsmaatregelen. Denk aan het houden van 1,5 meter afstand en het frequent desinfecteren van gebruikte ruimtes. Op die manier ontlasten we de gezinssituatie en bieden we de kinderen op een gepaste manier een zinvolle daginvulling.

Daarnaast kiezen we er soms voor om een ambulant begeleider 1 op 1 de buitenlucht in te gaan met een kind. Op die manier kan het kind energie en zijn verhaal kwijt en wordt de gezinssituatie even ontlast. Dit alles na zorgvuldige afweging en na screening van gezondheidsklachten bij zowel het gezin als de medewerker.

 

 

 

 

Onze erkenningen en certificaten
© 2020 HDJS.nl. All Rights Reserved.Sitemap